Bakırköy Sağlık Raporu
Bakırköy Sağlık Raporu
Herhangi bir işe başlayacak olan kişilerden istenen sağlık raporu kişinin o işe sağlık yönünden uygun olup olmadığını işverene gösteren en etkili yöntemlerden başında gelir. Yapılacak olan işe bağlı olarak sağlık muayenesi ve testleri değişmektedir. Tetkikler sonucu kişiye verilecek olan belgeye sağlık raporu denmektedir. Bu rapor işverene, işe alacağı kişinin işe uygun olup olmadığını göstereceği gibi çalışacak kişi içinde sağlık durumunu yakından gösteren bir rapor özelliği taşımaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 6331 sayılı maddesinde çalışanlara işe giriş, iş değişikliği, iş kazası sonrasında ve düzenli olarak sağlık muayenesi yapılması gerektiği açıkça ifade edilir.
Sağlık raporu işverenin işçinin sağlık çizelgesini yakından izlemesi ve buna göre davranması için ön bir bilgi verir. İstanbul’da OSGB birimlerinden Bakırköy sağlık raporu almak isteyen kişiler başvuru yapabilirsiniz. Bunların yanında gerekli olan tetkikler ve testlerin kimler tarafından ne kadar sürede ve nasıl yapılacağı merak edilen konuların başında gelir Yeni bir işte çalışacak kişiler için fizyolojik, psikolojik, biyolojik testlerin yapılması oldukça önemlidir. Her ne kadar da bazı meslek dalları için özel testler ve yeterlilikler istense de her işe başlayanlardan temel sağlık muayenesi yapılması istenmektedir. Yapılan bu tetkik ve ölçümlerin yanında gece mesaisi ve yüksekte çalışma gibi testler ile sağlık muayenesi tamamlanır.
Bakırköy Sağlık Raporu Veren Kurumlar
Yeni işe başlayanlardan istenen ve gerekli olan sağlık raporunu ancak bazı yetkili kurumlar vermektedir. İşinde uzman kişiler tarafından yapılacak olan tetkik ve ölçümlerden sonra hazırlanan rapor işverene sunulmak üzere işe girecek olan kişiye verilir. Bu aşamalarda en önemli kısım hiç kuşkusuz sağlık raporu verecek kurum ve yapılacak olan muayenelerdir. Bakırköy sağlık raporu nereden alınır en çok sorulan soruların başında gelir. Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ve kurumlar resmi sağlık raporu verme yetkisine sahiptir. Yetkisi olmayan birimlerden alınan bir raporun geçerliliği olmamaktadır.
Özel laboratuvarda ya da yüksek risk taşıyan mesleklere başvuran kişiler için virüs testi ya da mikrobiyolojik testler gibi özel tetkikler yapılmaktadır. Genel olarak ise akciğer testi, odyometri denilen işitme testi, göz ve elektrokardiyografi testleri işe yeni başlayanların çoğuna uygulanmaktadır. Yüksekte çalışanlar için kalp, tansiyon ya da panik atak gibi hastalıklarının muayenesi yapıldığı gibi bazı işler için ise idrar tahlili şart koşulabilir. Bütün bunların amacı hem işe giren kişinin o işe uygun biri olması hem de çalışma arkadaşlarına herhangi bir hastalık bulaştırmamasını sağlamaktır.
Bakırköy Sağlık Raporunda Yapılan Test ve Ölçümler
Sağlıklı bir iş güvenliği ve sağlığı için çalışanların hem işe giriş aşamalarında hem de çalışırken düzenli olarak sağlık muayenesinden geçmeleri gerekir. Bu hem işverenin bir görevi olduğu gibi yasalar tarafından da şart koşulmuştur. Büyük şehirlerde bu raporun alınabileceği birçok kurum vardır. Özellikle İstanbul’da işe giriş sağlık raporu Bakırköy bölgesinde kurumsal ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden almak en doğru hareketlerden biri olacaktır. Sağlık raporu için doğru yer ve muayene kadar önemlidir. Yeni bir işe başlayan çalışanların sağlık muayenesi sırasında yapılan bazı tetkik ve ölçümler vardır. Bu testlerin ve ölçümlerin bir kısmı aşağıda sıralanmıştır.
- Akciğer testi ve göğüs filmi
- Göz ölçümü ve renk körlüğü testi
- SFT olarak bilinen solunum fonksiyonu testi
- Portör tetkiki
- Psikolojik test
- Kan tahlili
- EKG biyokimya testi
Yukarıda sayılan tetkik ve ölçümler genel olarak bir sağlık raporundan bulunması gerekenlerdir. Bunun yanında işin mahiyetine bağlı olarak işveren ya da işe başlanacak kurum farklı muayeneler isteyebilir. Özellikle kolluk kuvvetleri ya da silahlı görevler için boy- kilo endeksi ya da şeker, tansiyon ve görme testi ek olarak istenmektedir. Her hastalık, görme bozukluğu ve işitme kayıpları işe yeni başlayanlar için bir engel değildir.
Bakırköy Sağlık Raporu Ücretleri Ne Kadar?
Yeni bir işe başlayacaklar için istenen sağlık raporu hastaneler yanında ortak sağlık ve güvenlik birimi tarafından da verildiği bilinmektedir. Alınan sağlık belgesi ve yapılan testler işyeri hekimi tarafından incelenerek değerlendirilir. Daha sonra istenen pozisyona sağlık durumu uygunsa alınır. Sağlık raporu genellikle bir hafta içinde çıkmaktadır. Fakat yapılan tahlil ve tetkiklere göre ise ücret değişkenlik gösterir.
Doğru teşhis ve muayene hem raporun çıkma süresini kısaltır hem de işveren ve işçi için zaman kazandırır. İşçilerin periyodik olarak yaptırması gereken sağlık kontrolünden ayrı olarak ilk işe girişte daha ayrıntılı bir sağlık raporu istenmektedir.